Om Finnskogen Mikrobryggeri

Finnskogen Mikrobryggeri blei stifta seinhøsten 2012 av Vemund Lyngås Jensen. Historia starta mange år før da Vemund i 2000 starta å brygge øl hjemme sammen med bryggerkompisen Tom Alfred Øimo i bryggerlauget Fatal Fatøl. Dette var starten på en lang interresse for øl som har inneholdt både katastrofer og suksess, surt øl og godt øl, ølhistorie, ølkultur, interresse for øl og mat og som til syvende og sist resulterte i at Vemund Jensen grunnla Finnskogen Mikrobryggeri!

Vår ide og visjon har helt fra starten vært enkel: vi skal lage mangfoldig kvalitetsøl med lokale røtter og historie. Vi tilbyr vårt øl til severingssteder og butikker i Østlandsområdet, primært Sør-Hedmark og noen få utvalgte steder utafor vårt hjerteområde!

For om lag 8 år siden flytta Vemund og samboeren hans Henriette til den lille bygda Gravberget på Nordre Finnskog og tok med seg hjemmebryggertradisjonene dit. Her har han brygga øl hjemme siden da, men ideen og drømmen om et lite mikrobryggeri inne på skauen var der fra starten. Først i 2012 fant han og fikk inngått avtale om leie av et egnet lokale ved Vemundsjøen i Åsnes Finnskog.

Finnskogen Mikrobryggeri blei oppretta og utstyret blei bestilt seint i 2012 for brygging i lokalene til den tidligere restauranten Vermundsjøen Mat og Vinhus. Planen var enkel og grei: brygge godt mangfoldig kvalitetsøl til et hovedsakelig lokalt publikum! Tilvirkningsbevillinga var i boks sommer 2013 og vi nølte ikke med å sette igang med brygginga!  Det første ølet var i salg i 3 serveringssteder den 20 september, 2013.

I starten var det bare fatøl som blei produsert, med distribusjon til lokale serveringssteder. Men fra mars 2015 har også bryggeriet starta salg og distribusjon av flaskeøl til butikk og uteliv! Og fra en forsiktig start med 3 slagssteder til rundt 30 steder 3 år etter kan vi vel si at vi har likt utviklinga og knapt greid å holde tritt med etterspørselen!

Sammen jobber vi for et håndverksprodukt med høy kvalitet vi kan være skikkelig stolte av!

Firmadetaljer:

Org.nr.: 995 155 362 MVA
Firmanavn: Vemund Lyngås Jensen (Enk.)
Varemerkenavn: Finnskogen Mikrobryggeri

Advertisements