Våre øl

Ved Finnskogen Mikrobryggeri produseres det flere typer øl! Vi liker å tenke at vi sprer mangfold og kvalitet til de rundt oss på denne måten,  og at ølet vårt gjenspeiler det mangfoldet som finnes på Finnskogen. Nedenfor kan dere lese litt om hver enkelt type øl vi produserer.

Bruk av alkohol kan gi ulike helseskader. Nærmere informasjon finner du her.

Digerhedshuldra Blonde:digerhedshuldra

Digerhedshuldra er brygget med belgisk ølgjær, pale malt, hvetemalt, biscuit malt og Goldings-humle. I tillegg bruker vi paradiskrydder i ølet. Digerhedshuldra Blonde er en lys, lettdrikkelig øl med avbalansert humle og lys maltsmak og aroma. Ølet får krydderaromaer som kan minne om nellik, ingefær og pepper både fra gjæra og paradiskrydderet. Serveres ved ca. 5-7 grader Celcius. 6,2% alkohol.

 

Finnskognatt Rugstout:         finnskognatt

Finnskognatt er brygget med engelsk alegæjær, hele 6 typermalt (hvorav 3 typer rugmalt som sammenlagt står for 43% av maltbasen) og humlet med Polaris-humle. Ølet er mørkt og kraftig, med toner av kaffe, lakris og brent malt og mørk karamell. Det har en frisk humlebitterhet og et snev av peppermynte og en lett krydret smak. Serveres ved 8-10 grader Celcius. 6,1% alkohol.

finnskogspilsner

Finnskogspilsner:

Vår pilsner er brygget med pilsnermalt, vienna, munchener og lys karamellmalt for litt ekstra fylde. Vi bruker kun Saaz-humle fra Tsjekkia i den og tsjekkisk ølgjær. Ølet har en noe fyldigere maltsødme enn vanlig og en klar bitterhet med humlearoma som høy og lett krydrighet. Et forfriskende bittert øl med ettersmak av korn og krydder. Serveres ved 5-7 grader Celcius. 4,5% alkohol.

Finnskogspilsner Premium:

En sterkere, fyldigere og fruktigere pilsner enn den vanlige finnskogspilsneren. Den brygges med samme ingredienser: pilsner, vienna, munchener og lys karamellmalt, Saaz-humle og tsjekkisk ølgjær. Men vi bruker mer av ingrediensense for en fyldigere øl. Ølet er klart bittert, har god maltsødme og en fruktighet fra humle i smaksbildet. Serveres ved 5-8 grader Celcius. 5,5% alkohol.

floternbrownale

Fløtern Brown Ale:

Fløtern Brown Ale er en fyldig brown ale brygget på pale malt, rugmalt, brown malt og flere typer ristede og sjokolademalt-typer. Den humles med engelsk Goldings humle og vi bruker engelsk ale-gjær for gjæringa. Fløtern Brown Ale har en aroma av malt og krydder, og har en fyldig maltsmak med smak av møkt brød, karamell og krydra karakter, med en avbalanserende bitterhet og en lang ettersmak av humle og lett syrlig karamell. Serveres ved 7-9 grader Celcius. 4,5% alkohol.

Hipp Hurra, Yet Another IPA:

ipa Hipp Hurra, Yet Another IPA er brygget med pale malt, crystal malt, biscuirt malt og sjokolademalt. Den er humla med Centennial, Amarillo og Citra-humle og gjæret med engelsk ale-gjær. Den er rødlig i fargen og mer avbalansert mellom humle og malt enn mange ipa’er i dag. Den har en aroma mot tropisk frukt og karamell, og har smakstoner av karamell, tropisk frukt og pasjonsfrukt, med en klar og skarp bitterhet. Ettersmaken er balansert mellom karamell og tropisk frukt og en bitterhet som holder seg lenge i munnen.  Serveres ved 7-9 grader Celcius. 5,5% alkohol.

Advertisements